U dient geregistreerd te zijn om op advertenties te kunnen reageren of advertenties te crëeren.

Wat te doen als je kat niest


Als je kat niest, kan dit vele oorzaken hebben. Als uw kat een paar keer niest is er vaak niets aan de hand. Een kattenneus is namelijk heel gevoelig. Als je kat langere tijd blijft niezen, lees dan verder om te kijken wat de oorzaken kunnen zijn.

Griepje
Niezen kan dit betekenen dat de kat verkouden of ziek is. In het geval dat je kat ziek is, kan dit de oorzaak van een virus, bacterie of schimmel zijn. Elk van deze oorzaken vereist een andere behandeling. Ga hier dus altijd mee naar de dierenarts. Voor meer informatie bekijk de uitleg hoe u verkoudheid bij katten kunt verhelpen:

Verkoudheid bij katten

Overgevoeligheid van de neus
Net als bij mensen kan dit het gevolg zijn van sterke geuren zoals sigarettenrook of wierook. Elke kat heeft een andere reactie op deze geuren. Rassen met een platte kop zijn hier gevoeliger voor dan kattenrassen met een langere snuit. Als je kat deze tekenen laat zien. Probeer je huis dan vaker schoon te maken, minder parfum te spuiten en andere dingen die een sterke geur veroorzaken te mijden. Controleer ook of de kattenbakvulling die je gebruikt niet te veel stoft.

Allergie
Net als mensen, kunnen katten ook allergisch zijn voor allerlei dingen, zoals grassoorten, bomen en pollen. Dit zijn vaak seizoen gebonden allergieŽn. Wanneer je kat de allergie het hele jaar door heeft, is het verstandig om een andere oorzaak te zoeken. Als je niet zeker weet wat de oorzaak is, kan een dierenarts dit voor je testen.

Ziekte of infectie
Er zijn ook nog minder voorkomende redenen voor het niezen van katten. Zoals kanker en een oor infectie. Als je enige indicatie hebt dat dit de oorzaak kan zijn, breng je kat dan direct naar de dierenarts voor een diagnose. Het kan natuurlijk ook gewoon een milde verkoudheid zijn. Tandproblemen kunnen ook de oorzaak zijn van niezen. Als jouw kat een tandvleesontsteking heeft, kan dit voor niezen zorgen. Ook hier is vaak alleen de dierenarts in staat dit te beoordelen.

Overige oorzaken
Katten steken hun neus graag overal in. Hierbij kan het voorkomen dat kleine voorwerpen zoals steentjes, zand of gras in hun neus komt. Als gevolg hiervan gaat de neus jeuken en kan de kat gaan niezen.

Door
Hond van de week
Geen
Laatst toegevoegde honden
Geen
Geen
Kat van de week
Geen
Laatst toegevoegde katten
Geen
Geen