U dient geregistreerd te zijn om op advertenties te kunnen reageren of advertenties te crëeren.

Verzorging bij kittens


Belangrijk bij de aanschaf van kittens

Eenmaal u besluit om een kitten aan te schaffen is het belangrijk om te kijken uit welke omgeving de kitten komt en uzelf in te lezen in het ras dat u wilt. Een gezonde kat kunt u herkennen aan de volgende karakeristieken:

• Zuivere ogen
• Volmaakte neus
• Perfect gevormde oren
• Geen sporen van diarree
• Niet te dun zijn
• Glimmende vacht

Daarnaast is het beste om de kitten vanaf 8 weken uit het nest te halen. Dit omdat de kittens veel gebruiken van de moeder nog over moeten nemen en de warmte van het nest nodig hebben.

Kitten voeding

Eenmaal u een kitten hebt aangeschaft is het belangrijk om de juiste voeding uit te zoeken. De kittens zijn in de groei en hebben veel bouwstoffen nodig. Dat wil zeggen een fosfor, calcium, eitwit en dierlijke vet rijke voeding. Het is goed indien mogelijk en gewenst om speciaal gezondheidsvoer te gebruiken, dit is namelijk ontwikkeld door dierenartsen en bevat enorm veel voedingstoffen.

Het is daarnaast goed om te stoppen met het geven van kittenvoer als de katjes ouder dan 1 jaar zijn. Na deze periode is het mogelijk om volwassen kattenvoer te gebruiken voor uw kat. Na 7 jaar kunt u overstappen over senioren voeding.

Kitten verzorging

Het is doorgaans niet nodig om katten in het bad te wassen. Bij enkele rassen kan het wel verstandig zijn om dit te doen. Katten hebben vaak overtollige haren en krijgen daardoor haarballen. Daarom is het goed om ze regelmatig te borstelen om deze haren te verwijderen. Daarnaast vereisen sommige rassen kittens een verzorging voor de oren of ogen, laat u hierbij voldoende informeren.

Kittentraining voor het gebruik van de kattenbak

Katten hebben de drang om altijd hun behoefte weg te graven. Besteed geen aandacht als de kat de behoefte ergens anders gedaan heeft, omdat dit juist het gedrag stimuleert. Plaats de kat in het begin zelf in de kattenbak en zijn beweeg zijn pootjes zachtjes in het grind om te laten wennen. Daarna zal de kitten zelf de kattenbak gebruiken waarvoor deze bedoel is. De vulling die u gebruikt kunt u afstemmen op wat uw kitten het fijnste vind, zo kunt u bijvoorbeeld letten op welke soorten uw kitten laten schrikken.

Kitten gezondheid

Het is belangrijk om uw kitten van 8 weken tweemaal te laten vaccineren met een tussenperiode van vier weken. Dit wordt gedaan om uw kat te beschermen tegen veel voorkomende ziektes. Nadat dit gedaan is, wordt de vaccinatie normaal gesproken elk jaar opnieuw gedaan. Ook is het zaak om jonge kittens (leeftijd tussen 2 en 6 weken) te ontwormen. Oudere katten moeten tussen de twee en vier keer per jaar ontwormd worden. Daarnaast moeten jonge kittens na de eerste 8 weken na hun geboorte ontvlooid worden. In de zomer is het aan te raden om dit elke maand te doen. Echter in de winter slechts om de twee maanden.

Door
Hond van de week
Geen
Laatst toegevoegde honden
Geen
Geen
Kat van de week
Geen
Laatst toegevoegde katten
Geen
Geen