U dient geregistreerd te zijn om op advertenties te kunnen reageren of advertenties te crëeren.

Oorontsteking bij honden


Door de anatomie van de oren van honden, zijn ze erg vatbaar voor oorinfecties. Een oor van een hond heeft een horizontaal en verticaal component in zich, het kan dus lastig zijn om de oren goed uit te spuiten.

Er zijn enkele symptomen van een oorontsteking, onder andere het veelvuldig schudden van het hoofd, geel tot bruinachtig oorsmeer in het oor. Andere tekenen van oorontstekingen zijn rode en opgezwollen oren. Er zijn vele oorzaken van oorontstekingen bij honden. De meest voorkomende oorzaken zijn door allergische reacties die je hond kan hebben. Sommige honden zijn vatbaarder voor allergieŽn dan andere, daardoor krijgen ze vaker oorontstekingen.

Het is belangrijk om te onthouden dat als jouw hond een oorontsteking heeft, je de oren van hond goed schoon te maken voordat je enige vorm van medicatie toedient. Dit kan je doen door een aantal druppels of oor reiniger in de oren te druppelen en de oren te masseren zodat het oorsmeer goed los komt. Gebruik daarna een wattenstaafje om het oor schoon te maken. Als de oren van jouw hond grondig zijn schoongemaakt, kan je de medicatie toedienen. Volg altijd het advies van je dierenarts over hoe hoeveel je de medicatie moet toedienen. In de meeste gevallen is dit een paar druppels.

Jouw dierenarts zal je een verzorgingsplan geven die uniek is voor jouw hond en zijn oorontsteking. Dit hangt meestal af van de oorzaak van de ontsteking. Bijvoorbeeld, als jouw hond een schimmel heeft in zijn oor, zal je dierenarts je antischimmel medicijn voorschrijven. Als het een bacteriŽle infectie is, zal de dierenarts antibiotica voorschrijven. Normaal gesproken wordt het medicijn direct toegediend aan de oren, maar in ernstige gevallen is andere type medicijnen noodzakelijk. Dit gebeurt vaak doormiddel van het oraal toedienen van medicatie.

Sommige hondenrassen zijn gevoeliger voor oorontstekingen dan andere. Vaak krijgen hondenrassen met grote oren die over het oor kanaal vallen, en hondenrassen die een smal oor kanaal hebben vaker oorontstekingen dan andere honden. Bij deze groep je dus regelmatig controleren op oorontstekingen.

Door
Hond van de week
Geen
Laatst toegevoegde honden
Geen
Geen
Kat van de week
Geen
Laatst toegevoegde katten
Geen
Geen