U dient geregistreerd te zijn om op advertenties te kunnen reageren of advertenties te crëeren.

Wat belangrijk is bij de vaccinatie van uw kat


Vandaag de dag is vaccinatie een belangrijke noodzaak geworden om je kat te beschermen tegen dodelijke ziektes. Afgelopen jaren zijn er veel katten ziek geworden nadat ze waren gevaccineerd. Dit leidde tot veel verwarring bij katteneigenaren. Katteneigenaren moeten begrijpen dat vaccins ook ongewenste bijeffecten kunnen hebben bij sommige katten. Over het algemeen voorkomen vaccins meer ziektes dan dat ze veroorzaken.

Dierenartsen zijn op dit moment druk bezig om de huidige kattenvaccins aan te passen. Dit moet er voor zorgen dat niet alleen dat de vaccins veiliger worden, maar ook dat ze voor een langere tijd actief zijn.

Er zijn twee type kattenvaccins:

Core vaccins


Dit zijn vaccins die noodzakelijk zijn voor alle kitten. Ze beschermen katten tegen een aantal dodelijke ziektes. De katten hebben een hoog risico om deze ziektes op te lopen zonder deze vaccins. De vaccins beschermen een kat tegen ziektes als distemper, rhinotracheitis, calicivirus, en hondsdolheid.

Non-core vaccins


Dit zijn vaccins die katten beschermen tegen ziektes die minder vaak voorkomen in vergelijking met de ziektes in de core vaccin categorie. Deze vaccins worden toegediend door een dierenarts nadat de volgende punten in beschouwing zijn genomen:
• Ras van de kat;
• Leeftijd van de kat;
• Gezondheid van de kat;
• Geslacht van de kat;
• Risicofactoren op de gezondheid van de kat;
• Omgevingsfactoren;
• Reisplannen.

De non-core vaccins beschermen tegen ziektes als leukemie, peritonitis, chlamydia en ringwormen. De tijd en frequentie dat vaccins dienen te worden toegediend, hangt af van een aantal factoren zoals de leeftijd van de kat, woonomgeving, reizen van de eigenaar van de kat, etc. De vaccins worden meestal toegediend vanaf twee tot vier maanden.

De noodzaak om je kat elk jaar opnieuw te vaccineren wordt aangeraden door veel medicijn fabrikanten, maar vele dierenartsen zijn het hier niet mee eens. De Amerikaanse organisatie van dierenartsen zijn met een aanbeveling gekomen. Core-vaccins moeten worden toegediend eens per drie jaar tenzij de kat een verhoogd risico loopt op het oplopen van een ziekte door het vaccin.

Praten over vaccins met je dierenarts is erg belangrijk. Let altijd op of je kat wel de vaccinatie nodig heeft en neem de aanbevelingen van je dierenarts in acht.

Door
Hond van de week
Geen
Laatst toegevoegde honden
Geen
Geen
Kat van de week
Geen
Laatst toegevoegde katten
Geen
Geen