U dient geregistreerd te zijn om op advertenties te kunnen reageren of advertenties te crëeren.

Hoe kan je je kat helpen om van zijn verkoudheid af te komen.


Niezen en een lopende neus zijn symptomen van een verkoudheid bij kitten. Als je vermoedt dat je kat verkouden is, volg dat de volgende stappen:

  1. Breng je kat naar de dierenarts. De dierenarts kan vaststellen of je kat ook daadwerkelijk verkouden is en zal je de medicijnen voorschijven om de verkoudheid tegen te gaan.
  2. Zorg er voor dat je kat is een rustige plek in je huis zit, zodat deze in alle rust kan herstellen van de verkoudheid. Andere dieren kan je beter niet in de buurt laten komen van de zieke kat omdat anders de verkoudheid kan overslaan.
  3. Geef je kat de medicijnen zoals beschreven op de bijsluiter.
  4. Plaats een vochtregelaar in de kamer van de kat. De extra vocht helpt om de neusholte vrij te maken en zo ervoor te zorgen dat ademen makkelijker wordt.
  5. Maak de ogen en neus van je kat regelmatig schoon met een vochtige doek. Maak alles goed schoon en gooi de doek weg en gebruik weer een nieuwe doek de volgende keer.
  6. Geef je kat warm eten. Dit opent de neusholte van je kat. Leg het kattenvoedsel op een bord en verhit deze met behulp van een magnetron. Kijk uit dat het eten niet te warm wordt voor de kat. Als je kat meer honger begint te krijgen, betekend dat dat de verkoudheid op zijn retour is.
  7. Je kunt extra voedingssupplementen toevoegen aan het voedsel van je kat om het herstel te versnellen. Vraag je dierenarts voor advies over welke supplementen je het beste kunt gebruiken.
  8. Breng je kat na twee weken weer naar de dierenarts als je kat nog steeds last heeft van dezelfde symptomen. Na langdurige verkoudheid bestaat het risico op een longontsteking wat dodelijk kan zijn voor een kat.


Een verkoudheid is niet de enige oorzaak van niezen. Voor meer informatie verwijs ik je door naar een artikel over niezende katten:

Niezende katten

Door
Hond van de week
Geen
Laatst toegevoegde honden
Geen
Geen
Kat van de week
Geen
Laatst toegevoegde katten
Geen
Geen