U dient geregistreerd te zijn om op advertenties te kunnen reageren of advertenties te crëeren.

Haarloze kattenrassen – Het ultieme geluk


Honden hebben bazen terwijl katten hulpjes hebben is een bekend gezegde. De oude Egyptische farao’s beschouwden katten als een godsgeschenk, en in de middeleeuwen werd de schoonheid van een vrouw gemeten op hoeveel ze op een kat leek.

Er zijn veel verschillenden soorten kattenrassen, groottes en kleuren. Eén van de meest mysterieuze kattenrassen zijn haarloze katten.

De geschiedenis van haarloze katten


De eerste tekenen van haarloze katten komen uit de 18e eeuw uit zuid America, toen sommige lokale bewoners een raar uitziende kat zagen, zonder haar. Even later, werden ook haarloze katten gezien in Paraguay.

Mexicaanse haarloze kattenrassen


Later, in het eerste deel van de 19e eeuw, gaven de lokale Pueblo indianen 2 katten (mannetje en vrouwtje) cadeau aan een koppel in New Mexico. Deze Pueblo indianen claimde dat de katten de overlevenden waren van de Aztec kattenrassen. Op dit punt wordt op dit moment nog steeds gedebatteerd.

Een van de meest fascinerende en eerste haarloze kattenrassen zijn de Mexicaanse haarloze kattenrassen. Deze is volgens vele kattenliefhebbers uitgestorven. Om een of andere reden wilden deze haarloze katten niet met elkaar paren.

Latere haarloze kattenrassen


Naast de Mexicaanse haarloze kattenrassen, bleven Canadese haarloze katten wel leven. Vaak wordt dit kattenras als een Sfinx gezien. Met veel aandacht van veel kattenliefhebbers, werd dit ras veel gefokt in de jaren 70, maar werd daarna minden en stief zelfs bijna uit. Omdat het moeilijk schijnt te zijn om haarloze katten met elkaar te laten paren, wordt dit tegenwoordig gedaan met de hulp van de wetenschap. Hierdoor zijn de volgende haarloze rassen ontstaan: Donskoy, Don Sphynx, Elf cat, etc. Haarloze katten hebben in eigenlijk ook een klein laagje haar over hun lichaam.

Haarloze kitten zijn ander, en de hebben ook een andere verzorging nodig. Hun huid voelt vaak vettig omdat deze katten geen haar hebben om het vet te absorberen. Deze katten blijven vaak binnen, omdat de wind en zon niet goed zijn voor hun huid. Het gebruik van anti zonnebrand crème is aangeraden wanneer deze katten naar buiten gaan. Deze katten zijn speciaal en hebben speciale verzorging nodig.

Door
Hond van de week
Geen
Laatst toegevoegde honden
Geen
Geen
Kat van de week
Geen
Laatst toegevoegde katten
Geen
Geen