U dient geregistreerd te zijn om op advertenties te kunnen reageren of advertenties te crëeren.

Belangrijke honden trucs en training


Bijna elke hondeigenaar heeft een eigen idee over hoe zijn of haar hond getrained moet worden. Terwijl sommig eigenaren in hun hond een companion zien, zullen andere liever veel van hun hond verwachten (bijvoorbeeld in luisteren en de omgang). Ongeacht wat een eigenaar van de hond verwacht, zijn er een aantal trucs die eigenlijk wel bij elke hond geleerd zouden moeten worden.

Een belangrijke handeling voor uw hond is het zitten op commando. Dit kan het beste dan ook zo vroeg mogelijk in de levensjaren van de hond gedaan worden, omdat dit heel erg veel nut zal hebben in de latere omgang met de hond. Denk bijvoorbeeld aan het zitten terwijl u de riem aan doet, voer klaarzet en wanneer u gasten in huis krijgt.

Als uw hond geleerd heeft om te zitten, kunt u een daarop volgende handeling leren, namelijk het stoppen met bewegen. Als de hond dit goed doet kunt u gevaren en ongewenst gedrag voorkomen. Daarnaast is het goed om de hond te leren om naar u te komen, dit kan veel profijt opleveren wanneer u bijvoorbeeld met de hond gaat wandelen en hem even los laat rennen. Let wel op dat er een goed onderscheid is tussen het signalen die u geeft aan de hond om te blijven zitten en om naar u te komen.

Als laatste is het de moeite waard om aandacht te besteden aan wat riem commando’s. Hiermee kunt u voorkomen dat de hond zich strak trekt aan de riem en u meetrekt. Hierbij kunt u een woord geven waarmee u aangeeft dat de hond zich moet gedragen. Het is hierbij belangrijk om consistent hetzelfde te blijven doen als u hebt uitgevonden wat werkt bij uw hond. Het is ook goed om geduldig te blijven en te blijven onthouden dat de hond niet al uw reacties zal begrijpen. Zo gebeurd het bijvoorbeeld dat u de hond zijn gedrag niet goedkeurt, maar dat de hond dit beleeft als beloning door de aandacht die u geeft.

Door
Hond van de week
Geen
Laatst toegevoegde honden
Geen
Geen
Kat van de week
Geen
Laatst toegevoegde katten
Geen
Geen